luni, 2 ianuarie 2012

The magic of Diesel sau cum "drumurile noastre" se intalnesc toate

Masina este in zilele noastre un accesoriu la fel de necesar cum e periuta de dinti- cel putin pentru mine. Mi-ai luat masina, mi-ai luat picioarele! Dar acum vreo 4-5 luni in urma nici nu banuiam ca ii voi face elogiul cu atata fervoare, acum imi e la fel de necesara ca aerul. Cum a ajuns e la o simpla comoditate la un moft?
De cand s-a infiintat Chela-trio (adica mama, tata si copilul) timpul are alte unitati de masura: nu avem ore, minute si secunde ci: biberon, somn, baie si altele ce tin de pampers, servetele, aspiratoare etc
Noul nostru timp capata valori nepretuite daca nu se masoara in plans iar creativitatea adultului este intens provocata atunci cand trebuie sa fentezi unitatea de masura. Cantecele, jucarii zornaitoare, pantomima la care parintii incet incet devin experti (Dan Puric e minciuna- sau poate nu, ca si el e tata, probabil asa a inceput)toate expira prea repede pentru curiozitatea crescanda si plictisul usor instalabil al bebelusului din secolul 21.
Dintre toate, un remediu ramane mereu actual si mereu fascinant pentru micul tiran: minunea batranului Rudolf (si nu e renul cu nasul rosu), motorul in 4 timpi care ii poarta numele:)) De cate ori urci pretiosul pachet pe scunelul dedicat din masina si invarti cheia in contact magia incepe: la aprindere glasul scade in intensitate, la acceleratie se transforma din tipat in raset iar cand bagi in viteza si pleci tacerea taie cheful de cearta. Ochii cat toata fata privesc inmarmuriti imaginile care defileaza in mod inexplicabil pe la ferestre, iar dupa 10 minute pleoapele cedeaza de-atata concentrare si se lasa grele peste amestecul de culori reflectat si refractat din irisul surprins.
Ma-ntreb ades': oare chiar asa de tare l-au chinuit mostenitorii pe al nostru Diesel de-a iesit din casa si s-a intors cu motorul cu pricina? Ma gandesc ca l-a trantit nevestii pe masa si i-a zis:
- Ia de-aici muiere, uite ce ti-am facut. Tu vezi de-l pune la caruta, deshama caii, pune copiii in spate si plecati cu totii sa nu va mai vad! A, si vezi ca-ti trebe niste petrol ca sa-l pornesti, am incercat cu apa da-mi mai trebe vreo 2 ani sa-mi dau seama cum se face. Va chem eu cand reusesc!

Acu' nu stiu daca i-a mai chemat sau nu, dar eu, vorba lui Creanga - parafrazat:D, de cate ori intorc cheia in contact, ii multumesc lui Diesel, ii multumesc lui Boc (ca tot creste pretul la carburanti) si-i multumesc Domnului pentru fericirea de-a fi 3 in liniste:)



Cu-amor de litera si Chela-trio,
Elizuc