miercuri, 12 mai 2010

En attendant Godot

De-ar fi fiece zi ca ziua de azi! Iubirea te trezeste dimineata, zambetele sunt peste tot in cale, telefonul nu mai tace, chiar si soarele e mai bun azi! Oare am aprecia mai putin fericirea daca nu am avea depresia si nefericirea pentru comparatie?

- La multi ani! Cutiuta mica, rosie cu gri, era deja in mana ei si privea nedumerita in ochii lui dupa un raspuns.
- E pentru tine! Nu am mai avut rabdare inca 2 zile. Iti place?

A ridicat cu emotie capacul si ... SUPRIZA!!!!

Doua inele isi trimiteau sclipirile albe in lumina palida a camerei. Erau cuminti, unul langa altul, lipite, alb si galben, simbol al iubirii si sperantei, al ei, al lui, al zilelor ce urmeaza si al destinului lor - unul langa altul, yin si yang intreg pentru totdeauna, promisiune de fericire implinita.

Ne petrecem viata asteptandu-l pe Godot, dar cum il recunoastem cand apare? E el " dupa chipul si asemanarea noastra"? E o parte din noi? Sau e polul opus si-atunci inevitabil ne atrage? E vocea interioara care ne spune:
- EL E! si noi stim ca asa e.

L-am gasit pe Godot si-l regasesc in fiecare zi cu amor (si de litera),
Elizuc

3 comentarii:

  1. hmmmmm tre sa vad minunea

    RăspundețiȘtergere
  2. Se spune ca fericirea si nefericirea, iubirea si ura etc, sunt fetzele aceleasi monezi ... prin urmare ar trebui amandoua "apreciate" in aceeasi masura si nu prin comparatie.
    Am o oarshce indoiala, precum ca, noi facem putin pe dos. Traim fericirea cu gandul/frica ca nu dureaza o vesnicie si o sa apara si nefericirea mai devreme sau mai tarziu. Si cand apare nefericirea asteptam cu nerabdare sa treaca mai repede sa inceapa iar fericirea...si iar si iar...si apoi...sfarsit. Traim prin a nu trai.

    Salutari lui Godot:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Fericirea e o stare discreta si cel mai adesea imperceptibila in momentul trairii. Suntem constienti ca am fost fericiti dar mai putin ca suntem.
    Sentimentele toate sunt fete ale unei aceleiasi structuri cu numar par de taieturi... ma indoiesc insa ca cineva va aprecia vreodata ura si greata, mai ales, in egala masura cu iubirea si dorinta.

    Nu stiu daca inelele sunt o promisiune pentru viitor. E atat de gresit sa promiti ca vei iubi. E ca o promisiune meteo. Iti jur ca peste un an va fi soare pe cincisprezece septembrie!
    Inelele sunt insa o certificare pentru prezent. O pecete peste tot ce spui, ce scrii, ce arati ca simti.

    Cat despre Godot... vei sti ca l-ai intalnit. Cei norocosi stiu asta cand il intalnesc, ceilalti, isi dau seama dupa :)

    RăspundețiȘtergere