marți, 10 august 2010

Çok uzakta





Intinderi de aur alergau cu viteza ametitoare de o parte si de alta a masinii, semn ca marea cea cu ochi albastri se departa tot mai mult cu fiecare secunda, ramanea in urma, cuminte, limpede si plina de secrete.

Femeia tanara isi aprinse tacut o tigara si-si sprijini picioarele pe bord. Muzica si aurul de-afara aduceau un aer magic, desprins parca din basmele cu cadane - in ciuda multor cai putere ce o purtau spre inaltimile dezgolite din orizont. Avea ochi de migdala prajita, inchisi pe jumatate - din cauza soarelui, sau poate a fumului ori a unei visari inspirate de vraja orientului iar soarele Belek-ului trebuie sa se fi indragostit imediat de ea caci parea ca nu a lasat nici un centimetru de piele nemangaiata de raze judecand dupa culoarea de miere bruna lasata generos la vedere de constumatia estiva pe care o alesese. Printre gene negre si dese privea la barbatul de la volan incercand sa patrunda in acelasi timp sensul cantecului care o vrajea.

Vremuri cu yasmak si khol, cu dragoste furata si mistere de matase rosie razbateau din muzica data la maxim. Sultana secolelor trecute traia in fiecare nota, ignorand cu desavarsire orice celula occidentala din trupul de pisica lenesa. Chiar si fumul era al Orientului. Vieti trecute, in care armate ale Semilunii bateau la poarta Occidentului, au capatat deodata un sens nou, caci poate o cautau pe ea. Ori chiar ea le trimisese doar pentru a vedea daca marile Occidentului sunt mai albastre, mai limpezi si fara secrete?! Ori poate isi cauta Sultanul deghizat sub pielea alba a vreunui Print de Bayern pornit in cruciade tarzii?!

Peste secole si vieti Adam si Eva s-au regasit pe o corabie. Orient si Occident reunit, Apus si Rasarit regasit, Semiluna si stea, Semiluna si Soare impreuna. Jumatatile unui atom s-au reunit pe o punte, pe o mare ce privea cu ochi albastri, bucuroasa ca o dragoste s-a implinit, iar atomul a devenit departare.

Campiile de aur si soare ramasera in urma, departe...foarte departe pastrand lumina pentru Belek. Aerul uscat al desertului razbate incapatanat prin clima pornita. In ciuda departarii crescande parea ca ajunge acasa.
- Aşkım, aprinde-mi o tigara!
Ochi de migdala si glas de Sultan au raspuns pe loc rugamintii.

In noaptea calda desertul, stelele si luna au binecuvantat iubirea ajunsa in sfarsit Acasa intr-un oras cu nume de fata si zeu al soarelui.

Zambet de nisip fierbinte si amor de litera,
Elizuc

2 comentarii:

  1. Cherie, ne incinti cu povesti mistice. Parca am inceput sa visez si m-am trezit in 1001 de nopti :p. Pfff....m-ai contaminat cu romantism.....

    RăspundețiȘtergere
  2. slaba activitatea inspirationala luna asta....

    RăspundețiȘtergere