luni, 15 februarie 2010

In dulcele stil clasic

In aceasta perioada plina de amor si siropuri raspandite ma intorc cu mare drag la perioada in care nu stiam cine-i Valentin si nici nu aveam nevoie de inimi, sageti si paturi de trandafiri sa ne aratam dragostea.

- Pe o scara de la 1 la 10 cat ma iubesti? intreaba ea asteptand pervers raspunsul.
Statea intinsa pe pat si privea absent lumina neonului reflectata in oglinda sifonierului. El se uita la un meci- as always - ceva Champions League pe jumatate la televizor, pe jumatate adormit, probabil intrebandu-se cine mai intelege mintea femeii sau daca se da vreun premiu pentru rabdare in dormitor...

"Cat ma iubesti?" a auzit cel putin de 100 de ori inainte. Mai greu a fost raspunsul la inceput: prima data a zis "un infinit".
- Nu-i bun, a zis ea
- De ce?
- Pai ce inseamna infinit? Nu exista! Nu poti sa ma iubesti infinit- e doar o formula poetica rasuflata. Mai gandeste-te!
- Bine, atunci te iubesc de 10, a raspuns el cu lectia invatata.
- Pai nici asa nu-i bun!
- De ce? intreaba el cu o unda de rabdare pe cale de a fi pierduta in glas
- 10 e maxim pe scara valorii, dar numai atat ma iubesti?! Nu ma iubesti mai mult decat orice?! 25 e raspunsul perfect! ii pasa ea un indiciu. 25 pentru ca nu e abstract - ca infinitul, dar e mai mult decat 10- un maxim al valorilor stabilite de oameni.
- Bine, a zis el resemnat, doar stii ca te iubesc 25
- Si eu te iubesc babe, a raspuns ea intr-un final satisfacuta.

Acum se gandea: daca raspunde 25 inseamna ca pur simplu repeta automat un numar. Nu mai inseamna nimic...
- 333 iubire, a venit raspunsul lui.
WOW - hmm ce inseamna?
- 333 iubire? de ce?
- Pai pentru ca 3 numarul magic, iar de 3 ori 3 e magie pura. Si pentru ca suntem cei mai fericiti oameni de pe pamant, pentru ca ne-am gasit unul pe celalalt si pentru ca ne iubim in fiecare minut.
El nu era un generos cand era vorba de declaratii de dragoste. Dar cand facea o declaratie- man topea si Polul Nord. A lasat-o fara cuvinte, cu zambet in gand si pe buze ( noroc ca a stins lumina intre timp si nu se vedea) cu si mai multa dragoste in suflet. Si nici macar nu aveau inimioare de plus in casa sau in frigider sau oriunde. Aveau doar doua inimi care bateau impreuna, una pentru cealalta.

Ma inclin again cu amor de litera intr-o lume cu iepurasi,
Elizuc

Un comentariu:

  1. "man topea si Polul Nord" :)) Doamna, va intrevad un blog cu un numar de vizitatori unici pe zi de invidiat!

    RăspundețiȘtergere