luni, 12 august 2013

Pe locuri, fiti gata, OOOOOOO!

Intinderi infinite de pamant rosu mai inchis sau mai deschis, dupa inaltime, se dezveleau de la fereastra avionului murdar, cu insotitori de bord supraponderali si calatori semiobezi inghesuiti pe randurile de cate 3 locuri, de multe ori insuficiente chiar si pentru o singura persoana....Singura calatorie din viata mea in care am vazut o cabina de avion dotata cu peste 15 extensii de centura de siguranta (atat au fost solicitate)...Marele Canion nu era chiar asa de mare de la 10km altitudine. Doar il ghiceai.
- Calatoriti in vacanta sau cu afaceri?
Indiscretia vecinei de loc ma deranjeaza, inca nu sunt obisnuita cu americanii guralivi si nici nu am suficient training in a raspunde cu jumatati de informatii.
- Sunt cu serviciul. Am venit pentru NAB.
Ca si cum oricine ar trebui sa stie ce e aia...
- Ce e NAB?
- E o expozitie in care se reunesc toti Broadcasterii din America de Nord.
- Serios? Si ce companii vin?
- Pai de la CNN si Panasonic pana la Adobe si tot felul de furnizori de servicii de streaming.
- Suna interesant!
...Da, chiar asa suna! Nerabdarea de a cobori din inaltimi crestea pe masura ce hotelurile de pe Stripe isi aratau imensitatea unul dupa altul.

Iar NAB a venit si a trecut cu picioare umflate, pliante impartite si multe, multe carti de vizita scanate, multi bani cheltuiti pe servicii slabe (de exemplu internetul). Dar timpul de dinainte si dupa NAB- nepretuit! Cu zeci de km facuti zilnic ca sa vezi si Cesar, si jocul de ape de la Bellagio, si expozitia de la MGM desi picioarele intepau cu 100 de cutite la fiecare pas, ca si pe Sirena lui Andersen.

Cine catalogheaza Vegas-ul drept un mare kitch fie n-a fost acolo, fie e tare superficial. Daca treci de "Wow, turnul Eiffel chiar langa Cesar's" si de sutele de piste rulante si pasarele construite astfel incat americanul iubitor de chips sa nu arda nici macar o calorie in timp ce face turul bulevardului atunci descoperi o lume de-a dreptul fascinanta. O lume magica in care totul, chiar si pietrele trotuarului si aerul pe care il respiri e facut sa te atraga si sa te subjuge, sa-ti ia banii si tu sa-i dai, recunoscator ca ai avut aceasta oportunitate. De la infuziile de oxigen, la paturile de masaj, la lumina difuza prezenta oriunde chiar si la 2 noaptea astfel incat sa ti se faca foame ca si cum ar fi ora cinei totul e vraja care elibereaza banul din inchisoarea portofelelor spre fericirea casieriilor. E taramul care te invata sa fii cel mai bun in mijlocul pustietatii, sa preschimbi desertul in oaza si umbra racoroasa, sa muti apa pe parcela ta.

Vegas e lumea magica a aromelor de portocale (asa miros holurile hotelurilor), a distractiilor din Stratosphera si mai ales e locul unde Cirque du Soleil are 8 spectacole permanente din totalul de 19... E ceva, nu?

- Ati vazut vreodata Cirque du Soleil?
Aromele te doborau irezistibil la Canyon Ranch Spa. Stateam intinsa pe scaunul de pedichiura si ma lasam rasfatata de femeia care parea ca stie ce face.
- O da, la care mergeti?
- la O
- E fantastic! la Bellagio! Nici nu stii cand e pamant si cand e apa, totul se misca cu viteza, uscatul devine mare si marea uscat intr-un minut.

Pregatita de entuziasmul femeii din canion, pasesc in teatrul de la Bellagio. Prima impresie e mai degraba o usoara dezamagire. Ma asteptam la ceva mai mare- desi sala de spectacol nu e tocmai mica. Dar dezamagirea nu se instaleaza complet ca incepe spectacolul. Si da, vorbele femeii se adeveresc din primele 5 minute. Scena se misca pe mai multe niveluri, se transforma complet sau partial in pamant, apa sau foc. Si dupa 2 ore de acrobatii inca nu reusesti sa inchizi gura. Ramane in continuare ca un O foarte mare. Sau O fi de la "apa"?! Apa care danseaza in fata hotelului. Apa care explodeaza in cascade, piscine, barci si mari si care totusi nu trece de bariera scenei.

Si imi doresc din tot sufletul sa O mai vad. Pentru ca Las Vegas e orasul Cirque du Soleil. Si pentru ca nu m-as satura niciodata de magia izvorata din marketing bine gandit.

Cu amor de l'EAU,
Elizuc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu